Університетська освіта, конфлікти, кордони та співпраця: міждисциплінарні перспективи між Бразилією та Україною - Голод , Д-р Андрій; Алвес , Д-р Фабіо Лопес; Ільїна , Д-р Марія; Феленчак , Д-р Юлія (Educere et Educare, 2024)
Тематичний випуск «Університетська освіта, конфлікти, кордони та співпраця: міждисциплінарні перспективи між Бразилією та Україною» об’єднує статті вітчизняних та закордонних авторів, які проблематизують складні взаємозв’язки вищої освіти в умовах кризи, транскордонне співробітництво між культурами та галузями знань. Акцентуючи увагу на міждисциплінарності, в рукописах обговорюється, як університети можуть налагоджувати зв’язки попри дисциплінарні межі, щоби сприяти мирному співіснуванню в регіонах, охоплених конфліктами та розбіжностями. У текстах йдеться про потенціал інтернаціоналізації та університетської співпраці. Загалом, видання спонукає до роздумів та робить актуальний внесок в обговорення ролі вищої освіти у розбудові більш справедливих і мирних суспільств.