THE NATIONAL SCHOOL MEAL PROGRAM AND THE ROLE OF LOCAL ACTORS IN PROMOTING RURAL DEVELOPMENT
DOI:
https://doi.org/10.48075/rfc.v17i25.14858Keywords:
Alimentación Escolar, Agricultura Familiar, Políticas PúblicasAbstract
In the current form of execution, the National School Meal Program (NSMP) aims to promote food and nutrition security and support local development by encouraging family farming. By to recognize that the implementation of the program is intersectoral, also if recognizes the need for an actor who dialogue with the various departments involved in its operation. Thus, the objective of the study was to contextualize the role of the nutritionist in the execution of NSMP at the municipal level. This way, it was accomplished, first, a review of literature on related topics, and, subsequently, it was developed a case study in the municipalities that form the Paraná Basin 3. The main difficulties encountered were climatic conditions, seasonality, and insufficient production, and the main strategies used by nutritionists was to have a close relationship with family farmers, forming partnerships with Technical Assistance and Rural Extension and stimulate the production of diversified and organic foods.Downloads
Published
01-01-2000
How to Cite
GREGOLIN, G. C.; GARCIA, J. R. N.; ALVES, A. F.; GREGOLIN, M. R. P.; ZONIN, W. J. THE NATIONAL SCHOOL MEAL PROGRAM AND THE ROLE OF LOCAL ACTORS IN PROMOTING RURAL DEVELOPMENT. Revista Faz Ciência, [S. l.], v. 17, n. 25, p. 39, 2000. DOI: 10.48075/rfc.v17i25.14858. Disponível em: https://e-revista.unioeste.br/index.php/fazciencia/article/view/14858. Acesso em: 13 dec. 2025.
Issue
Section
Dossiê Projeto Alfa III
License
Aviso de Direito Autoral Creative Commons
Política para Periódicos de Acesso Livre
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
1. Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.2. Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
3. Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).
Licença Creative Commons
Esta obra está licenciada com uma Licença Creative Commons Atribuição-NãoComercial-CompartilhaIgual 4.0 Internacional, o que permite compartilhar, copiar, distribuir, exibir, reproduzir, a totalidade ou partes desde que não tenha objetivo comercial e sejam citados os autores e a fonte.