Micronutrient nutrition in sugarcane: a brief review
DOI:
https://doi.org/10.18188/sap.v20i3.28188Resumo
Sugarcane is a crop of worldwide economic value used in sugar, electricity, and alcohol production. This review demonstrates the importance of the main micronutrients and their respective effects on the development and yield of sugarcane. Micronutrient deficiency is one of the limiting factors in sugarcane productivity in producing regions. This deficit is related to several aspects, such as fertilizer use with low micronutrient levels, increased agricultural productivity, and decreased productivity levels of soil organic matter. Thus, proper fertilization management can circumvent the limiting factors such as the foliar application of boron and soil fertilization of zinc, both resulting in greater stem production. Molybdenum increases biological nitrogen fixation in sugarcane and contributes to the accumulation of N in the plant. Iron and manganese are involved in chlorophyll content and dry matter accumulation in sugarcane. In this review, we show the contributions of fertilization with microelements to the development of the sugarcane sector. In this perspective, more research is needed on micronutrient fertilization to increase sugarcane productivity in different soil and climate conditions.
Downloads
Publicado
Como Citar
Edição
Seção
Licença
Aviso de Direito Autoral Creative Commons
Política para Periódicos de Acesso Livre
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
1. Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.2. Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
3. Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).
Licença Creative Commons
Esta obra está licenciada com uma Licença Creative Commons Atribuição-NãoComercial-CompartilhaIgual 4.0 Internacional, o que permite compartilhar, copiar, distribuir, exibir, reproduzir, a totalidade ou partes desde que não tenha objetivo comercial e sejam citados os autores e a fonte.