Production of forage species producing grains and chemical composition of their silage
DOI:
https://doi.org/10.18188/sap.v15i2.12968Keywords:
Helianthus annuus, Pennisetum glaucum, Sorghum bicolor, Zea maysAbstract
This study was conducted with the object of evaluate forage species that produce grains and chemical composition of their silages under the conditions of the Brazilian Northeast. They were evaluated four forages: maize, millet, sorghum and sunflower. It was determined the dry dead forage mass (DDFM), total dry mass of grain (TDMG), total dry mass of leaf (TDML) and total dry mass of stem (TDMS). Silage produced with the species was rated to the ammonia nitrogen, losses gases (G), losses effluent (E), dry matter yield (DMY), dry matter (DM), crude protein (CP), ether extract (EE), mineral matter (MM), neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF). Sorghum showed higher (p<0.05) accumulation of DDFM, TDMG and TDMS than maize, millet and sunflower. Sunflower had higher losses by G and E and lower DMY for silage production. There was no difference of silages for CP. To EE sunflower silage had a higher amount, a fact that undermines the quality of this silage for ruminants feeding. Sorghum has more appropriate characterization for silage, because of its high production of bulky, low losses and chemical composition similar to corn silage under the conditions of the Brazilian Northeast.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Aviso de Direito Autoral Creative Commons
Política para Periódicos de Acesso Livre
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
1. Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.2. Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
3. Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).
Licença Creative Commons
Esta obra está licenciada com uma Licença Creative Commons Atribuição-NãoComercial-CompartilhaIgual 4.0 Internacional, o que permite compartilhar, copiar, distribuir, exibir, reproduzir, a totalidade ou partes desde que não tenha objetivo comercial e sejam citados os autores e a fonte.