Probiotics, their action and ways of animal production
DOI:
https://doi.org/10.18188/sap.v11i4.6990Keywords:
zootecnia, produção animalAbstract
The use of antimicrobials in animal production has proven ability to improve animal performance, but the use of these additives has been restricted due to the possibility of leaving residues in meat, and induction of cross-resistance to pathogenic bacteria in humans. Preparing to meet the consumer market that increasingly demand safe and quality foods, have sought alternatives to antibiotic use among these probiotics, live microorganisms administered in adequate amounts which confer health benefits to the host, and many mechanisms are suggested on the mode of action of probiotics, among them competition for binding sites or competitive exclusion, stimulating the immune system, nutritional effect, production of antibacterial substances and enzymes. It has also been studied another very important aspect, the viability of the probiotic micro-organisms used in animal production, ie the importance of assessing the viability of micro-organisms is an essential condition for the action that probiotics can have on body or if the inactivation process reduces or inhibits this actionDownloads
Published
04-03-2013
How to Cite
BUSANELLO, M. Probiotics, their action and ways of animal production. Scientia Agraria Paranaensis, [S. l.], v. 11, n. 4, p. 14–24, 2013. DOI: 10.18188/sap.v11i4.6990. Disponível em: https://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/6990. Acesso em: 24 jul. 2025.
Issue
Section
Revisões Bibliográficas
License
Aviso de Direito Autoral Creative Commons
Política para Periódicos de Acesso Livre
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
1. Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.2. Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
3. Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).
Licença Creative Commons
Esta obra está licenciada com uma Licença Creative Commons Atribuição-NãoComercial-CompartilhaIgual 4.0 Internacional, o que permite compartilhar, copiar, distribuir, exibir, reproduzir, a totalidade ou partes desde que não tenha objetivo comercial e sejam citados os autores e a fonte.