Supply of live yeast to Holstein steers in feedlot with diet 100% concentrated
DOI:
https://doi.org/10.18188/sap.v14i0.11704Keywords:
aditivos alimentares, bovinocultura de leite, produção de carne, Saccharomyces cerevisiae.Abstract
Calves intended for meat production is an interesting alternative income. The objective was to evaluate the effect of providing probiotic Saccharomyces cerevisiae on the performance of Holstein steers in feedlot. The animals received 100% concentrated diet consisting of 80% of whole grain corn and 20% protein core, or without added yeast. The experimental design was completely randomized, with two treatments with eight replications. The use of probiotic did not significantly alter the feed conversion (average of 3.90 kg kg-1), consumption of daily dry matter (average 5.30 kg) and the dry matter intake per body weight (mean 2.32%). However, the daily weight gain of animals fed probiotic was higher, being 1.519 kg against 1.352 kg for the control group. The animals fed the yeast showed higher production cost of 7.14%, however, the profit margin was higher in 5.77% per animal. The use of probiotic acted effectively in improving animal performance, making it economically feasible.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Aviso de Direito Autoral Creative Commons
Política para Periódicos de Acesso Livre
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
1. Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.2. Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
3. Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).
Licença Creative Commons
Esta obra está licenciada com uma Licença Creative Commons Atribuição-NãoComercial-CompartilhaIgual 4.0 Internacional, o que permite compartilhar, copiar, distribuir, exibir, reproduzir, a totalidade ou partes desde que não tenha objetivo comercial e sejam citados os autores e a fonte.